banner

Dagbog fra sommerferien 2006 -

turen gik til Lorraine, Bourgogne og Luxembourg.

Dag 1 – søndag d. 20. august

Vi startede fra Aabenraa ved 7-tiden. Vejret var lidt gråt, men det regnede ikke. Forude ventede små 700 km, hvis vi skulle nå dagens mål. Undervejs var der indimellem nogle ordentlige byger, men ikke ret ofte.

På et tidspunkt var der nogle bilister som vinkede af os, og gjorde tegn at der var noget galt. Vi kørte ind på den første rasteplads, og en venlig bilist kørte bagefter os og fortalte vi havde tabt taglugen på campingvognen. Den var faldet ned foran ham og der var heldigvis ikke sket noget.

Det var det øverste af den lille taglåge der var fløjet væk – er det Hobby kvalitet eller ????, vognen er dog kun 2 år gammel, og sidste år var det glasset i døren er fløj væk.

Vi reparerede så godt vi kunne med lidt snor, og på den næste rasteplads købte vi noget bredt sort tape og satte fast rundt om det der var tilbage af taglugen.

Vi nåede vores mål i Stadtkyll, ca. 680 km fra Aabenraa, ved 19-tiden. En køredag på ca. 12 timer, og med en del pauser og reparation af tagluge….

Der var ret meget trafik det meste af vejen, men decideret kø var der ikke, blot engang imellem gik det langsom.

Vi fandt hurtig pladsen i Stadtkyll,  og fik stillet campingvognen på plads. Derefter skulle vi bare op i restauranten og have noget at spise.

En rigtig fin plads, som også ligger meget tæt på motorvejen ( A1) og MEGET rent. Sanitetsbygningerne var blevet gjort ren kl. 0230 om natten, så de var pæne og rene til morgen. En plads som sagtens kan bruges igen, og området så også spændende ud.

Så begyndte det ellers at regne, det regnede og regnede, men pyt, vi skulle jo bare sidde og slappe lidt af. Vi gik tidlig i seng, og vi sov rigtig godt. Godt trætte efter en lang køredag.

Dag 2 – mandag d. 21. august

Dagens tur til Verdun i Frankrig var ikke så lang, ca. 250 km, så vi havde tid nok til at hygge os med morgenmaden.

Da vi havde betalt i receptionen, skulle vi lige have spejlene på bilen rettet til, og Christian steg ud af bilen. Bilnøglerne lagde han inde i bilen, og så steg han ud, lukkede døren og begyndte at rette spejlene. Jeg flyttede mig så jeg ikke stod i vejen… Lige pludselig hørte vi en lyd, det var bildørene som låste sig selv ( en eller anden mærkelig mekanik, som låser af sig selv hvis nøglen ikke har været sat i tændingen efter at bilen er låst op…) og så stod vi der med vores talenter…

Alle ting var inde i bilen…. Vi gik ind i receptionen igen, og forklarede vores problem.

De ringede efter en mekaniker, og han kom da også ca 20 min senere. Han fik bilen åbnet og det var jo dejligt. Det kostede 20 euro, men det var der jo ikke noget at gøre ved.

Derefter gik turen videre – via Luxemborg. Da vi tankede i Luxemborg, så vi nok den mest rene tankstation vi nogen sinde havde set. De kørte rundt og vaskede vejen hele tiden.

Et lille flot land, på størrelse med Fyn, så det skulle være til at overskue hvis man vil tilbringe et par dage der. Vi kom til Verdun ved 14-tiden og fandt pladsen, En fin 3-stjernet campingplads og vi fik en plads lige ned til søen. Vejret har været ok i dag, stort set ingen regn, og ca. 20 grader. Vi har fået en masse brochurer og skal til at planlægge dagen i morgen.

Dag 3 – tirsdag d. 22.august.

I dag ville vi starte dagen med en cykletur. Vi cyklede ind i byen, der var nu ikke ret langt, men det var alligevel rart med cyklerne når vi skulle rundt i byen.

Vi startede med citadellet, men der var optaget, så vi kunne komme igen senere. Vi fortsatte turen rundt i byen, med første mål hos byens turistbureau, så vi kunne få afklaret nogle af vores spørgsmål. Herfra gik turen videre efter seværdighederne på bykortet.

Verdun er en flot by, og særlig langs floden er der mange flotte steder. Jeg kan rigtig godt lide de mange høje hvide statuer der står ved den ene indgang til byen, de er bare flotte. Byen har rigtig mange monumenter der minder om 1. verdenskrig, og mange af dem er imponerende.

Efter nogle timers byrundtur på cykel sluttede med at besøge citadellet igen. Her kørte vi rundt med en slags togvogn og hørte om citadellet og dets beboere i 1. verdenskrig. Det var lavet ret flot med 3-d film og lavet flere kulisser i gangene. Men det var ikke det mest oplysende information om krigen, men en ok oplevelse.

Da vi kom hjem til campingpladsen spiste vi en sen frokost og en lille middagspause. Derefter kørte vi en tur udenfor byen og besøgte nogle af monumenterne udenfor byen.

Vi kom lidt forkert ud af byen og kørte en lille omvej, men pyt, vi nåede da frem. Første stop var ved …….(sabelmonument) og næste stop var ved det store Oissemount….. Her startede vi med at se 20 min billedshow, og det var spændende. Meget informativ om krigen og spændende at høre og se.

Derefter gik vi rundt ved monumentet, først indenfor og derefter rundt på kirkegården udenfor. Disse monumenter er lavet midt i slagmarken, og man kan næsten fornemme at der er sket frygtelige ting på disse steder. Det er ret speciel at færdes i dette område, men det er også spændende og det gør 1.verdenskrig til mere end bare historie.

På vejen hjem handlede vi i et stort supermarked, og vi gik rundt i lang tid og nød det kæmpestore udbud af blade og lignende. Derfra kørte vi hjem på pladsen hvor vi fik en dejlig middag.

Dag 4 – onsdag d. 23. august.

I dag skulle turen gå til de minder fra 1. verdenskrig der findes rundt om Verdun. Vi så lidt af det i går, og i dag ville vi se resten af det vi havde valgt ud. Der er simpelthen så meget at se, at man er nødt til at vælge noget ud, medmindre man vil bruge 1 uge eller mere på at se området.

Alle monumenterne ligger i begivenhedens centrum og man kan føle en speciel stemning på alle disse steder. At tænke sig at ca. 8 mill mennesker døde på disse 4 år inden for et meget lille område, ja det er næsten utænkeligt.

Vi startede med et monument for amerikanske soldater – Butte de montfaucon – et imponerende højt og flot monument. Man kunne også gå op i tårnet – ca. 230 trin. Christian tog turen, men jeg blev nedenfor. Lige bagved lå der nogle ruiner af en kirke. Den oprindelige landsby havde ligget ved kirken, men var flyttet et par hundrede meter længere mod vest. Ruinerne fra kirken er det eneste der var tilbage. Mange byer blev total udslettede, og nogle af dem blev aldrig genopbygget.

Næste punkt var et de bedste på turen – Fort Douamont – vi fik en dansk beskrivelse og på turen rundt i det gamle fort blev  historien levendegjort.

Derfra gik det videre til Fort Baux – her gik vi ikke ind, men tog blot turen rundt omkring fortet. Det lignede det andet fort meget, blot mindre. Efter at have set disse ting og stoppet et par gange undervejs ved de gamle skyttegrave, kørte vi hjem på pladsen og fik lidt frokost.

Hen på eftermiddagen kørte vi til Metz, en større by med en berømt katedral. Navigatoren var indstillet til en p-plads inde i byen, men ak – vejen var spærret, og så var gode råd dyre…. Byen var meget traffikeret og gaderne smalle, men pludselig var der et andet p-hus. Det var godt nok en smal og stejl nedkørsel, men det gik da.

Vi var faktisk helt inde i centrum og vejen til katedralen var meget smuk, Vi gik over 2 broer og der var en virkelig flot udsigt. Byens katedral var flot og imponerende, den er speciel berømt for de mange glasmosaikvinduer. Der var mange forskellige og en katedral i den størrelse er næsten altid et imponerende syn. Udefra synes jeg den næsten var mere spændende, der var utrolig mange figurer og man kunne blive ved med at se på dem.

Efter en lille kaffepause ville vi en tur rundt i de gamle gader, men ak…. Der var et stort marked på alle gader i centrum (mange gader og de var alle gågader). Der var så mange mennesker og boder at det var bare om at komme igennem hurtigst muligt. Husene var nu heller ikke så flotte endda. Vi fandt en restaurant, en canadisk en, og vi fik bison på spyd. Det var da ok, men heller ikke mere.

Desserten fik vi på en anden restaurant med flot udsigt. Da det begyndte at blive mørk, viste byen sig fra sin smukkeste side. Der var lys på flere at de gamle kirker, broen over floden, de gamle bygninger og det var bare et smukt syn. Det kan helt klart anbefales at hvis man besøger Metz, så bliv der indtil det bliver mørkt, og nyd synet

Dag 5 – torsdag d. 24. august

Nu var det til at bryde op i Verdun og køre videre til Auxerre i Bourgogne. Inden vi kørte skulle vi dog lige finde en campingplads at køre efter. Vi havde ikke planlagt at ville bo i Auxerre, så jeg lejede lidt tid på campingpladsen computer og fandt en camping municipale i Auxerre og der var 3 stjerner så den var sikkert ok.

Turen var på ca. 250 km, og det tog mellem 3 og 4 timer incl diverse pauser.

Vi ankom midt på eftermiddagen og fik stillet vognen op. Campingpladsen ligger lige ved siden af stadion og der er ca. 1.5 km ind til centrum så det er helt fin. De sanitære forhold er som man kan forvente i Frankrig…. Ikke noget at skrive hjem om… Vi besøgte byens Office de Turisme og fik en masse brochurer om egnen. Byen ser meget hyggelig ud og der er mange spændende seværdigheder i og omkring byen.

Da vi skulle hjem fra byen var vejen til campingpladsen spærret af politiet, der er nemlig fodboldkamp på byens stadion, så vi måtte stille bilen på p-pladsen og hente den når kampen er slut, eller i morgen tidlig.

Vi er enige om at blive på denne plads indtil vi starter på hjemturen. Så Loire, Paris og hvad der ellers var planlagt må vente til en anden god gang. Nu vil vi se hvad dette område kan byde på og Champagne ligger indenfor en dagstur, så noget at det vil vi stadig kunne se.

Dag 6 – fredag d. 25. august.

I dag ville vi se Auxerre, så vi startede fra pladsen midt på formiddagen og cyklede ind til byen. Godt udrustet med et bykort, og et ruteforslag som faktisk var rigtig godt skiltet på vejen. Auxerre er en flot by med et hyggeligt miljø ned til floden og mange gamle huse i den gamle bydel.

Da vi købte dagens avis fandt vi ud af at fodboldkampen i går aftes var en UEFA kamp. Vi sidder her og kigger lige over på stadion, så vi var faktisk ret tæt på. Auxerre vandt kampen ret stort (4-1) og havde vi vist det var en UEFA kamp, så havde vi måske også gået ind og se kampen.

Nå, tilbage til dagens oplevelser – da vi havde cyklet ca. halvdelen af turen, holdt vi en middagspause og skrev et par postkort. Vi besluttede at vi ville finde den hobbybutik som vi havde fået vist på kortet (hos Office de turisme), og vi fandt den da også hurtigt. Og hvilke herligheder når man er vild med at lave forskellige ting med papir og lignende. De havde så mange flotte og spændende ting at det var næsten umuligt at vælge noget. Jeg fandt nu alligevel en del ting, og det er ikke fordi det er billigere i Frankrig end derhjemme, men de har nogle andre ting.

Da vi var færdige der cyklede vi hjem og nød resten af dagen hjemme på pladsen. Vi fik også udvalgt de ting vi gerne vil se på resten af turen.

Vejret har været rigtig fint i dag, solen skinnede fra en næsten skyfri himmel og der var også ret varmt, vel godt 20 grader. Det er først her når det er mørkt at det begynder at blive lidt køligt.

Dag 7 – lørdag .d 26.august

I dag var et af turens faste punkter inden afrejsen. Turen skulle gå til Guedelon – stedet hvor de bygger et slot, men ikke bare som i dag, nej de bygger på gammeldags maner. De har bygget i 10 år og skal bygge i ca. 20 år endnu.

Der kommer efterhånden rigtig mange turister, og det kan vi godt forstå. Det er en meget spændende sted. Vi startede med at se på de huse og dyr der var rundt om slottet.

Små grise (hængebugsvin el. lign) løb rundt over det hele, og ungerne var virkelig søde men også sky. Der er forskellige håndværk som murerne og tømrerne har brug for og de arbejde med at hugge sten, lave lergulvet til slottet, drikkekar og lign, til håndværkerne, søm, værktøj og hvad der ellers skal bruges.

Slottet var begyndt at tage form, og man kan kigge med overalt. Vi brugte godt 4 timer der, og det var absolut turen værd.

Derfra kørte vi videre til slottet Ratilly, som slottet i Guedelon opbygges efter. Man kan godt se ligheden. Slottet var primært brugt til udstilling af forskellige kunstnere, og dem der boede på slottet lavede også keramik. Et hyggeligt sted, som var et besøg værd, specielt pga Guedelon.

Næste stop på turen var også et slot – denne gang i byen St. Fargeau. Slotsherren til dette slot var ham som fik ideen med Guedelon. Det specielle ved dette slot var turen oppe på loftet, hvor man så trækonstruktionerne til slottets tårne. Et tilsyneladende virvar af store bjælker, men der var jo nok logik i det.

Efter disse besøg kørte vi hjem til Auxerre, og fandt en restaurant inde i byen. Vi ville have spist undervejs hjem, og der var også restauranter nok, men vi var for tidlig på den. De åbnede først kl. 19.30.

Dag 8 – søndag d. 27. august

I dag var det vindistrikternes tur – lige uden for Auxerre ligger der mange vinmarker og flere distrikter. Det mest kendte er nok Chablis. Vi kørte lidt rundt på vinruten, og besøgte også nogle Caves hvor man kan smage vinen. Flere steder var der virkelig flotte landskaber, og speciel på en parkeringsplads var der den flotteste udsigt over vinmarkerne.

Vi besøgte og Bailly caves – stedet hvor der laves nogle rigtig gode vine og en mousserende vin. I de store gruber blev der opbevaret ca. 5 mill flasker vin. I begyndelsen var der en stor bar, og derfra gik turen rundt i gruberne. Et spændende besøg.

Vi fik købt nogle rigtig gode vine og dem vil vi glæde os til at nyde derhjemme.

Dag 9 – mandag d. 28. august

Dagen startede med regn og gråvejr. Et rigtig ”sov længe” vejr, så det gjorde vi. Vejret så ikke ud til at blive bedre, så sidst på formiddagen kørte vi alligevel bare af sted til Troyes.  En by i Champagne som vi gerne ville besøge.

En rigtig charmerende by med masser af gamle bindingsværkshuse – og der var rigtig mange af dem. Store flotte pladser og masser af gamle bindingsværkshuse, masser af blomster, så har man en god cocktail til at skabe et hyggeligt miljø. Vi gik en næsten hele den tur rundt i byen som var anbefalet på kortet fra byens Office de Turisme. Selv i gråvejr og lidt smusket vejr var det en flot tur, og byen var bestemt en oplevelse.

Der var mange butikker i byen, men underligt nok var rigtig mange af dem lukket om mandagen. Først troede vi at det blot var middagslukning,  men vi fandt senere ud af at det var hele mandagen der var lukket. En lidt underlig ting, jeg troede kun at det var museer der havde lukket om mandagen.

Lige da vi ankom til byen var det blevet frokostid, og inden vi begyndte gåturen rundt i byen ville vi lige finde et sted at spise. Vi fandt Creperie med specialiteter fra Bretagne. Det måtte vi prøve, og vi fik da også en super god Gallettes med skinke, æg, kartofler og ost. Det var rigtig god. Desserten tog vi da vi næsten færdige med byrundturen. I en af de mange hyggelige gader fandt vi en cafe og her fik vi kaffe og en rigtig god Creme brulee.

Efter et par ture op og ned ad gaden fandt vi da vores bil. Der var faktisk mange parkeringspladser i byen og langt de fleste lå i en ring udenom centrum, så der var ikke ret langt. Vi havde dog lige lidt problemer med at finde det rigtige sted, men det gik da.

Dag 10 – tirsdag d. 29. august

I dag gik turen sydpå med 3 etapper – Hulen i Arcy sur Cure, Vezelay og Avallon. Det regnede igen i dag, men har jo lov at håbe at vejret bliver bedre. Det blev det nu ikke og det var regnvejr, gråt og trist hele dagen. Men pyt, vi er jo på ferie.

Første stop var i Arcy s. Cure, hvor der var en hule. Skiltet var meget stort så det var ikke til at overse. Da vi ankom var der netop gået en gruppe ind i hulen, så vi skyndte os at betale og blev fulgt ind til resten af gruppen. Vi var ikke gået glip af så meget, rundvisningen var på fransk og han  var meget svær at forstå.

Hulen var utrolig flot  - i første omgang en utrolig flot drypstenshule. Der var den ene formation flottere end den anden. Lidt længere inde i hulen var der gamle hulemalerier – nogle af dem var ret tydelige. Det var meget fascinerende at se disse gamle malerier og at tænke på at der i denne hule har levet mennesker for mange tusind år siden.

Herfra gik det videre til Vezelay, som også er et UNESCO site. Området var virkelig smukt, selv i regnvejr. Vi ankom til byen og holdt på en stor p-plads i udkanten af byen. Selve byen var ikke ret stor, så gåturen var ikke særlig lang. Man kunne godt se at her kommer mange turister, bl.a. på antallet af restauranter og den type butikker der var. Der var også rigtig mange kunstnere. En hyggelig gåtur op til kirken, som er hovedattraktionen. En meget flot kirke, og udsigten bag ved kirken var rigtig flot.

Efter at have spist frokost og gået lidt rundt i byen ( med vores regntøj og paraplyer….) blev vi enige om at vi ville køre videre. Turen mellem Vezelay og Avallon var utrolig flot – men byen Avallon var ikke værd at skrive om. Måske mest fordi det regnede ret meget og vi har set så mange flotte byer. Vi gik en lille tur i byen, og blev hurtige enige om at vi ville køre hjem på campingpladsen.

Dag 11 – onsdag d. 30. august

Den sidste dag i Auxerre, så i dag ville vi blot lidt rundt inde i byen og se noget af det som vi endnu ikke havde set og bare vandre lidt rundt. Vejret var ok igen, sol og lidt skyet, men dejligt at se solen igen.

Katedralen i Auxerre er virkelig flot, og krypten er også et besøg værd. Den er meget stor, og har nogle flotte og specielle fresko malerier. Vi har aldrig set så stor en krypte før. Skattekammeret var også flot, de gamle og værdifulde ting er flotte at se på. Byen har mange flotte huse og gader, og når man vandrer rundt er der hele tiden nye ting at se. Nogle af tingene har man måske set, men når man kommer fra et andet hjørne, kan det godt se anderledes ud.

Om aftenen var vi på restaurant i Auxerre og fik et virkelig godt måltid mad, nok noget af det bedste vi har fået i Frankrig. Vi sad på en hyggelig fortovsrestaurant med gamle huse til den ene side og floden til den anden. Så kan det næsten ikke blive meget bedre.

Bagefter var vi i katedralen og se et lys- og lydshow om Auxerre by. Det varede i 1 ½ time og det var lidt for langt, man kunne sagtens nøjes med den halve tid og undlade noget af det der var ret langtrukken. Vi fik hovedtelefoner så vi hørte det på tysk og forstod det hele og musikken var også god. Lyset var ikke særlig opfindsom, men flot var det da, og der er en speciel stemning i sådan en stor kirke om aftenen.

Dag 12 – torsdag d. 31. august

I dag var det afsked med Auxerre og Frankrig. Vi havde pakket det meste dagen før, så det var blot at gøre de sidste ting klar og så af sted. Pladsen i Auxerre var ok, bortset fra rengøringsstandarden. Den hører ikke til de bedste pladser vi har været på, men vi har da set det dårligere. Selve pladsen var ret hyggelig med mange forskellige træer, og servicen var også ok.

Dagens mål var byen Larochette i Luxembourg, her havde vi udsøgt en campingcheque plads og turen var på ca. 400 km, så det er da et stykke mod nord. Køreturen gik fint, og vi ankom til pladsen ved 15 tiden. Det var en 5 stjernet plads, og det var da også en fin plads. Her er rent og nydeligt. Masser af faciliteter og det er jo derfor den har alle de stjerner.Vejret var fint, og vi slappede af på pladsen resten af dagen.

Dag 13 – fredag d. 1. september

I dag gik turen til Diekirch. En lille by ca. 15 km herfra. Vi ville blot ose lidt og sidde på en fortovscafe og nyde livet lidt. Luxembourg er et lille land – på størrelse med Fyn – og afstandene er meget små. Naturen er rigtig flot, her er meget bakket, og mange klipper og andre flotte naturscener. Vi har kun set lidt af det, men det vi har set er rigtig flot.

Her er fyldt med hollænder, og et par enkelte belgiere, tyskere, danskere og franskmænd. Men det er nok 90% af turisterne her der er fra Holland. De taler både luxembourgish, fransk og tysk, så det er lidt forvirrende hvilken sprog man skal tale, men vi forsøger at blande det lidt.

Det var en lille hyggelig by, ikke så gammel, men charmerende på sin måde. Vi ankom til byen lidt før kl. 12, og fandt ud af der var middagslukket i 2 timer hos de fleste butikker – vi er jo tæt på Frankrig, der ved vi jo godt at der er lukket om middagen. Så vi gik lidt rundt og der var masser af restauranter og vejret var rigtig godt. Resten af dagen var vi hjemme på pladsen og slappede af.

Vi ville egentlig have været ude at flyve med ballon i dag, men det kunne desværre ikke lade sig gøre, så vi sparede disse penge. Det var ret dyrt, men sikkert også en oplevelse helt for sig selv. Det ville koste 140 euro per person, og det er ret mange penge.

Dag 14 – lørdag d. 2. september

Denne dag gik turen til Larochette og den nærmeste omegn. Campingpladsen lå i udkanten af byen Larochette, en hyggelig lille by med sin egen lille slotsruin. Byen har ca. 1750 indbyggere, og hovedgaden i byens centrum er da heller ikke ret stor. Vi startede turen med en tur på slottet. Slottets indgang er ret flot og hyggelig cafe med alletiders udsigt over slotsruinerne. Det er en flot slotsruin og der er tilstrækkelig bevaret til at give fornemmelse af slottet. Der er også et tårn som er restaureret og der er mulighed for at besøge tårnet både i nedre og øvre etager. Flere steder ved kanten er der en rigtig flot udsigt ned over byen, da slottet ligger ret højt.

Efter dette besøg tog vi en tur i byen, som sagt var det ikke noget der tog lang tid. Næste mål var en tur rundt i næromådet og se nærmere på naturen. En af de steder vi gerne vil besøge hedder Müllertal. Turen derud var rigtig flot. Luxembourg har en rigtig flot natur, man kan næppe kalde det bjerge, men høje bakker er det i hvert fald og afstandene er ret korte.

Vi ankom til en parkeringsplads i nærheden af Müllerthal og der var skilte til forskellige steder. Vi fulgte stien langs en lille bæk til Müllerthal, et på billeder flot vandfald. Og efter en forholdsvis kort og flot gåtur kom vi da også derhen. Det er rigtig flot og bestemt turen værd.

Vi var enige om at det ikke er sidste gang vi besøger Luxembourg, og flere af seværdighederne gemmer vi til en anden gang., og en vigtig del af dagene i Luxembourg var da også afslapning på campingpladsen.

Om aftenen gik vi en tur fra campingpladsen i skovene bagved og i løbet af kort tid ankom vi til en hjørne hvor vi havde en fantastisk udsigt ned over byen og over til slottet - udsigten var flot både da og var lyst, men bestemt også efterhånden som det blev mørkere og særlig slottet blev flot belyst.

 

 

 

Dag 15 – søndag d. 3. september

Sidste dag inden hjemturen gik turen til byen Vianden, og sikken en by. En rigtig flot by - ikke særlig stor, ca 1600 indbyggere, men nogle flotte gader og med floden løbende midt gennem byen giver det en speciel stemning blandt de gamle huse. Det er en malerisk by, og også en af turistmagneterne i Luxembourg. Det skyldes ikke mindst den store borg som ligger højt over byen. Vi startede da også med at se borgen - og det var noget af en tur, en rigtig spændende sted og virkelig flot. Flere steder var det en flot udsigt ned over byen. Borgen er den største og bedst bevarede middelalderborge i Luxembourg.

Vi gik turen rundt i borgen med beskrivelsen og det var fint. På den måde kan vi selv bestemme hastigheden og læse om det som har interesse. Vi nød turen og tog os rigtig god tid. At besøge så en så gammel og velbevaret borg er lige noget for os, og det kan bestemt anbefales.

Efter turen gik vi en tur nede i byen og herfra kunne vi nyde udsigten op til borgen og de hyggelige gader.

Der var en del mennesker i byen og vejret var rigtig godt, og borgen og byen af absolut et besøg værd.

 

Dag 16 – mandag d. 4. september

Turen hjem fra Luxembourg er ret lang - men det gik fint og vi besluttede ret hurtigt at vi ville forsøge at tage hele turen hjem på een gang, hvis vi kunne undgå lange køer.

Det gik fint og efter en lang dag i bilen kom vi hjem til Aabenraa og med mange gode oplevelser i bagagen.