banner

Dagbog fra sommerferien 2005 til Bretagne

Turbeskrivelse
kort over ruten til Bretagne Turen var ialt på 4158 km. Turen startede fredag d. 12. august og sluttede tirsdag d. 30. august 2005.
Vi startede fredag over middag, og nåede derfor ikke så langt den første dag. Vi holdt lige syd for Bremen på campingpladsen "Aschenbecke".
Den næste dag kørte vi til nordfrankrig hvor vi holdt ved en lille by - Feuilleres - i nærheden af Amiens. Her blev vi en ekstra dag - vi ville gerne en tur rundt og se nogle ting fra 1. verdenskrig. Se mere under punktet "Somme". Her var en herlig natur - midt i Somme regionen - og vi trængte til en kørefri dag.

Herfra satte vi kursen mod Bretagne, til St-Pol-de-Leon hvor vores campingplads lå. Vi havde reserveret plads hjemmefra, og det viste sig også at være godt.

Vi ankom til campingpladsen "Ar Kleguer" hvor vi fik en plads i området med udsigt over havet. Vores plads lå desværre ikke direkte ned til havet, men en flot udsigt det havde vi da. Pladsen lå i udkanten af byen St-Pol-de-Leon og der var masser af muligheder for nogle gode gåture langs kysten og ind til byen. Campingpladsen havde også nogle fællesområder med nogle herlige udsigter over havet.

Der er masser af ting at se i Bretagne og vi havde udvalgt nogle byer og nogle steder som vi ønskede at se. Allerførst tog vi et par stille dage, hvor vi nød vejret, byen og campingpladsen.
Se på kortet nedenfor de byer og steder vi har besøgt - og læs mere under menupunktet for den pågældende by.

Vi boede på Ar Kleguer i en uge, derfra satte vi kursen mod Quimper i det sydlige Bretagne. Her boede vi på campingpladsen Orangerie de Lanniron - en campingplads som er med i campingscheque ordningen. Pladsen lå i udkanten i Quimper, og der var ikke ret langt ind til centrum ( ca. 2-3 km). En fin plads, men desværre ingen udsigt... man kan jo ikke få det hele. Der lå et gammel slot på pladsen det var en hyggelig plads - læs mere under menupunktet campingpladser.

Selvom det nordlige Bretagne generelt byder på de flotteste naturoplevelse, så har det sydlige Bretagne området ved Pointe du Raz, som er noget helt for sig selv - absolut et besøg værd.
Her boede vi i 5 dage før vi satte kursen nordpå igen.
På vejen hjem overnattede vi igen i nærheden af Amiens, blot på en campingcheque plads ( dem kunne vi begynde at bruge...) og her mødte vi for første gang på turen nogle andre danskere. Derfra kørte vi til nordholland hvor vi gerne ville se byen Bourtange - en gammel stjerneformet fæstningsværk som er sat istand.
Tirsdag d. 30. august kom vi hjem igen, trætte efter den lange køretur, men også glade for en dejlig ferie med masser af gode oplevelser.

kort over Bretagne

 

Denne side er lavet af basis webdesign