banner

 

Colmar - byen med frihedsgudinden og Maneken Pis

colmarcolmar

Når man ikke lige forventer det bliver man lidt overrasket over at se frihedsgudinden midt i en rundkørse. Senere fandt vi ud af at skaberen af denne statue Bartholdy kommer fra Colmar.

Jeg har ikke kunnet finde ud af hvorfor statuen af Maneken er i Colmar, men det er en tro kopi af ham fra Bruxelles - i samme størrelse, ca 60 cm - her i Colmar er der bare ikke ret mange mennesker omkring ham og den er ikke omtalt i guidebøgerne.

Colmar har 64.000 indbyggere og er vinrutens hovedstad og kunstby.

colmar

Colmar er en meget spændende by og det er velfortjent at den får 3 stjerner i Michelin guiden.

Vi besøgte byen flere gange, da vi boede ret tæt på. Den første gang regnede det ret meget, og besøgte museet Unterlinden. Et spændende museum som er besøg værd i slags vejr.

Unterlinden museet byder på Issenheims verdensberømte altertavle. Jeg kendte den godt nok ikke, men den er impornerende. Altertavlen kan lukket op så andre malerier kommer til syne

Museet har til huse i et gammelt kloster og det giver omgivelserne et særlig præg. I det gamle kirkerum er altertavlen udstillet sammen med Martin Schongauers passerionsalter med 24 malerier på for- og bagside, alle med scener fra Marias liv.

Hele museet er fyldt med flotte billeder og da vi besøgte museet var det primært malerier med religiøse motiver, og hvis man godt kan lide ikonbilleder, så må man simpelthen bare se dette museum.

 

colmar colmar
   
Den bydel i Colmar som nok er mest besøgt er "Petite Venice" som ligger ved floden Lauch og her er virkelig idyllisk og der er masser af smukke huse. Et meget stemningsfuld sted, hvor det kan anbefales af holde en pause på en cafe og bare sidde og nyde området. colmar
colmarcolmar

Der er mulighed for at sejle en tur med floden med både der ligner en gondol. Bydelen er ikke ret stor, så umiddelbart vil jeg ikke tro at turen er ret lang, men vi nøjes med at se dem sejle forbi.

Bydelen her indbyder simpelthen til en slentretur, og selv da vi besøgte byen i regnvejr var der flot i denne bydel.

Colmar
colmar
   
colmar På turen rundt i byen fandt vi dette hyggelige sted. Det viste sig at være et hotel, men der var ingen udendørs servering denne dag, det var sikkert pga regnvejr.

Den gamle bydel er til at overskue og det er rigtig mange ting at se på - mange af husene har rigtig mange detaljer som er værd at se på.

Der er flere berømte huse og det kan bestemt anbefales at gave en guidebog med rundt i byen så kan man læse om flere af husene. Men det er også hyggeligt bare at slentre rundt og se hvad byen kan byde på. Colmar har også flere spændende butikker.

colmarcolmarcolmar
colmar colmar

 

Der er mange blomster i byen og som i fleste byer er der flotte kirker, og som regel er de besøg værd, og det gælder også for kirkerne i Colmar.

 

colmar colmar
   
colmarcolmarcolmar

Denne cafe har vinduet fyldt med gamle kaffekander og der serveres en rigtig god kop kaffe med forskelligt hjemmebag til.

 

 

Colmar har rigtig mange af disse gamle butiksskilte, og hvis man først begynder at kigge på dem, så kunne man faktisk godt tage en byrundtur hvor man kun kigger på de gamle skilte, og der ville sikkert ikke være 2 der er ens.

Skiltene er utrolig flotte og ofte fortæller de på en sjov og flot måde hvilken butik de præsenterer.

colmar colmar colmar