banner

Eguisheim

En lille køn by på vinruten i Alsace med ca 1.500 indbyggere. En af de kønneste byer på vinruten, ifølge nogle bøger den kønneste. Byen er med blandt de 100 kønneste landsbyer i Frankrig.

Hvis man godt kan lide gamle bindingsværkshuse og blomster, så kan man sagtens få lang tid til at gå med se på gamle huse og de mange blomster og andre detajler - eller blot nyde byen på en af de mange restauranter.

Byen ligger meget tæt på Colmar i den sydlige del af Alsace. Der er rigtig mange mennesker i byen, og det kan man godt forstå, da der er masser at se på. Byen har bevaret sin opbygning fra middelalderen og de smalle gader og gamle huse giver også fornemmelse af en svunden tid. Der er masser af farver på de gamle huse og der masser af blomster alle vegne.

EguisheimEguisheimEguisheim
Byen er ikke ret stor, men der er hele tiden nye detaljer og nye indtryk, byen oser af idyl. Vi boede lige i udkanten af byen, og vi var der flere gange, nogle gange blot for at gå en tur, og andre gange for at finde en restaurant. Det er bestemt en af de kønneste byer på vinruten.
EguisheimEguisheimEguisheim
Eguisheim
Der er mange vinbønder som sælger deres vin i butikkerne som ligger flere steder i byen. Det kan være svært at vælge hvilken butik/vinbonde man skal handle hos. De fleste sælger vinen fra små hyggelige butikker som nærmest er som en lille bar og der er da også smagsprøver på vinen inden man køber.
Der er rigtig mangle detaljer at finde i byer som denne, en af dem er de flotte butiksskilte. De passer til bygningen, og fortæller om butikkerne. Der er rigtig mangle flotte skilte, nogle er fantasifulde, nogle er imponerende og nogle er sjove. Det er ret sjovt at observere alle de forskellige skilte. Der er også andre detaljer som f.eks en postkasse med nationsdragter og samtidig en Reklame - Nej tak tekst. Eguisheim
EguisheimEguisheimEguisheim
Blomster, blomster og atter blomster, i altankasser, i krukker og alle steder hvor der er plads.
EguisheimEguisheimEguisheim
Eguisheim Eguisheim
Byen lille torv har et flot springvand og her er der selvfølgelig også masser af blomster. Der ligger også en lille kirke ved torvet, den er utrolig flot indenvendig - kig forbi og nyd synet.
EguisheimEguisheim
Egiusheim Som mange andre byer er der også et lille turisttog, men det lidt specielle ved denne tur er turen oppe i vinmarkerne. Der er en fantastisk udsigt over byen og vinmarkerne som nærmest omkranser byen. En rigtig flot tur, og uanset om det er med toget, egen bil eller gåben, så må man ikke snyde sig selv for turen op i vinmarkerne, der er en rigtig flot tur.
Eguisheim
Eguisheim
EguisheimEguisheimEguisheim

Alsace er også storkenes land og Eguisheim må være storkenæs by. På campingpladsen vandrede de rundt bland vognene, og i byen var de at se flere steder på husenes tage.

Også som souvenir fylder de meget i alle mulige afskygninger, og det er da også en flot fugl, og det er bare at nyde synet når de dukker op.

Eguisheim