banner

Mont Sainte Odile

Fra vores camping plads i Obernai kunne vi sidde og kigge op på dette flotte sted. Stedet har da også 2 stjerner i Michelins grønne guide, og det er udsigten der får disse stjerner.

Selve klosteret er også spændende, men det er mest de udendørs forhold der gør stedet værd at besøge. Man kan godt se nogle få ting indendørs, men det var ikke der vi brugte ret meget tid.

Det imponerende her er at man kan gå hele vejen rund om klosteret og der er imponerende udsigter og flotte bygninger.

 

Mont St Odile
Mont Sainte Odile
Mont Sainte Odile
Mont Sainte Odile

Straks når man træder ind af porten mødes man af en stor flot plads med masser af blomster og store træer, når man så går til højre kan man se lidt ud over området. Når man så kommer nærmere kanten mødes man af et fantastisk udsigt til både klosteret og ned i dalen.

Stedet har også en god historie - Historien fortæller at Grevenaf Etichon fik en datter som var blind (Odile). Ifølge legenden afviste faderen pigen som blev opfostret af en sygeplejerske. Hun fik mirakuløst synet igen og det lykkedes hende også senere at flygte fra det bryllup som faderen havde planlagt med en ridder. Hendes kald var klart for hende og det menes af faderen forærede hende Hohenburg som gave og her grundlagde hun klosteret. Hun dedikerede hendes liv til at hjælpe fattige og syge. Efter hendes død blev stedet et berømt sted for pilgrimme. Man kan den dag i dag se hendes navn i flere sammenhænge i lokalområdet.

Mont Sainte Odile
Mont Sainte Odile
Vi kunne stå og kigge ned på Obernei og vi fandt da også vores campingplads. Selvom det ikke var super solskin den dag vi besøgte stedet, så var det meget imponerende at se ud over området. Mont Sainte Odile
Mont Sainte Odile
Mont Sainte Odile

 

Det koster ikke noget at komme ind og besøge stedet, men hvis man puttede penge i, så kunne man enten høre stedet historie - bla. på tysk eller man kunne i de 2 små kapeller få lyset tændt og se nogle utrolig flotte mosaikker. Det ene med blå mosaikker og det andet med guld.

 

Mont Sainte Odile
Mont Sainte Odile
Mont Sainte Odile
Mont Sainte Odile
   

Stedet havde også et hotel, og værelserne må helt sikkert have en fantatastisk udsigt. Der var flere steder små eller større terrasser og dem der var på den udvendige side have fantastiske udsigter. Serveringen var så vidt vi kunne se kun indendørs i et stort moderne cafeteria, lidt synd med alle de muligheder der var der.

   
Mont Sainte Odile
Mont Sainte Odile
Mont Sainte Odile
Mont Sainte Odile
Da vi besøgte stedet var der gudstjeneste i kirken, så den kunne vi ikke se, men i et andet lille kapel ( Chapel Ste Odile) lå kisten fra det 8. årh. med resterne af Sainte Odile. Disse betragtes som hellig relikiver, da hun er helgenkåret. Mont Sainte Odile
   
Absolut et besøg værd, også værd at køre en omvej for at se. Gå ikke glip af dette sted hvis I er Alsace.