banner

Obernei

En dejlig by i Alsace som bestemt er værd at bruge noget tid på.

Byen har ca 10.000 indbyggere, så den er til at overskue.

I Michelin grønne guide ha byen 2 ud af 3 stjerne, som betyder den er en omvej værd og det var vi helt enige i. Vi boede på campingpladsen i udkanten af byen, en *** kommunal campingplads - Camping Municipal, Le Vallon de l`Ehn. En rigtig fin plads, med udsigt til Mont Ste Odile - et kloster på toppen af bjerget. Der var en del danskere på pladsen så vi var ikke de eneste der syntes om pladsen. En af campingudsendelserne med Anne-Vibeka rejser, bor hun faktisk også på denne plads.

I en af vores guidebøger er Obernei beskrevet som fotografernes paradis - og der er virkelig mange motiver. De gamle huse er så fyldt med detajler, der er rigtig gamle bindingsværk, masser af blomster, stemningsfyldte gader og torve .... og meget mere. Man kunne sagtens tage en tur gennem byen og vælge et emne for fototuren, det kunne være vinduer, detaljer på husene, dørene og meget mere. En rigtig fin by.

 

På vej ind til byen ligger denne markante vinmark med Sainte Odile`s navn - det er ret markant og oppe på toppen er der en flot udsigt over byen - kan ses på billedet til højre.

 

Obernei
Obernei
   
Obernei
Obernei
Obernei
Obernei

Byens markedsplads er bestemt et besøg værd og der da også årsagen til de 2 stjerner i Michelin grønne guide. I gaderne omkring pladsen er da også her de fleste gamle huse ligger.

Det er bare med at gå på opdagelse, byen er ikke til at overskue.

Obernei
Obernei
Obernei
obernei
Obernei

Der er masser af gamle bindingsværkshuse i byen, og uanset hvilken by man er i, så synes jeg det er spændende at kigge efter alle de detaljer der er på de gamle huse.

Byens rådhus - det store gule hus til højre i billedet har et væld af blomster rundt omkring på huset - byens markedsplads ligger lige bagved rådhuset.

Blomster alle vegne - rigtig mange blomsterkasser ved vinduerne - ser rigtig flot ud.

Obernei
Obernei
Obernei

 

Et par eksempler på de gamle bindingsværkshuse - den lille balkon på huset til højre er rigtig flot.

 

Obernei
obernei
   
   
Obernei
Et af byens markante seværdigheder - en gammel renaissance brønd fra 1579.
Et rigtig flot tag - tagpanderne danner et flot mønster, der er nogle stykker af dem i byen, men ikke alle er lige så markante som dette tag. Obernei
Obernei
Mange af husene har malede dekorationer på husene, dette er både dekoration og et solur.

Der er rigtig mange butikker med masser af souvenir - det er sikkert ikke alle ting som er lavet i Alsace og nogle ting er da også ret ens i forskellige byer, men der er bestemt også mange flotte ting som er prydet med lokale billeder eller symboler. Det er er lidt sjovt at kigge på vinduerne og se hvad på alt det som er typisk turistbutikker. Jeg foretrækker at handle hos en lokal keramiker når vi skal købe årets feriekrus, men nogle gange er de faktisk købt i disse turistbutikker. Så når vi drikker kaffe derhjemme er det samtidig en tur tilbage til det sted hvor kruset er købt. Jeg tror det var en af vores niecer der engang sagde at det var synd for os at vi ikke havde råd til at købe ens krus, men vi kunne købe ret så mange ens krus for de samme penge.... vi syntes bare det er sjovt at samle krus/kopper på denne måde.

 

Obernei
Obernei
   
   
   
OberneiOberneiObernei
   
OberneiOberneiObernei

Sainte Odile fylder meget i bybilledet - og hun har også betydet meget for byen og et besøg på hendes kloster er næsten et must - det kan ihvertfald varmt anbefales.

se mere om klosteret her

Obernei
.Obernei
Obernei
Obernei
Obernei

 

En flot kirke - bogen på søjlen fortæller at man skal ikke bekymre sig over dagen imorgen, hver dag har nok i sine egne klager.

Det store vægmaleri er en historie om Saint Odile.

   
   
Obernei
Obernei
Obernei

Et lokal marked med et stor udbud - lige en stand med masser af flødeboller til frisbagt brød eller en kæmpe stor steg.... vi syntes det er hyggeligt når disse markeder er med lokale ting.

Med de gamle huse i baggrunden giver det jo en rigtig hyggelig stemning, og man kan sagtens få nogle timer til at gå.

Der er en ret stor del tilbage af bymuren fra det 12. århundrede - og en flot gåtur langs muren.
Obernei
Obernei
   
Mange flotte bindingsværkshuse og masser af hygge. De gamle huse giver også en speciel stemning og det er rigtig flot at se på. Obernei
   
Ofte kan man finde nogle flotte indergaarde når man kigger efter - denne var rigtig flot
Obernei
Obernei

Vinduer er utrolig forskellige fra hus til hus, og dette er blot nogle få af dem. Mange gange er det lidt spændende at få øje på alle de forskellige vinduer og se detaljerne og bare nyde synet om det er yndige vinduer med blomster eller med rå charme.

Obernei
Obernei
Obernei
Obernei
Obernei
Obernei'
Obernei

 

Andre eksempler på udsmykning af husene - fantasifuld og lidt speciel....

 

OberneiOberneiObernei
   

Vi besøgte byen i 2008 og når vi igen kommer til området, så et genbesøg bestemt en stor mulighed.