banner

Auxerre

                                                       

Auxerre - udsigt over byen ved aftentide
Auxerre, en by med 39.000 indbyggere og en by som kræver kondition. Byen ligger på en stejl skråning og med turistkontoret nede ved floden Yonne og en lille havn. Her ligger også byens berømte Place Saint Nicolas med velbevarede skæve bindingsværkshuse.

Auxerre har faktisk også et fodboldhold som rangerer ret højt i franske liga, det vidste vi ikke. Vi valgte at bo på camping Municipalle i Auxerre og den ligger lige ved siden af stadion. Den ene aften kom der rigtig mange på pladsen og folk vandrede over til stadion, dagen efter fandt vi ud af det var en UEFA kamp og der er faktisk også er en dansker på holdet.

Det er en flot by og man kan følge en fastlagt rute for at se hele byen. På fortovene og vejene er små sten som viser vejen rundt og hver gang man kommer til et hus eller andet som findes i turbeskrivelsen ser man denne sten og det nummer som også findes i beskrivelsen.

AuxerreAuxerre
Auxerre

Byen er rigtig flot oplyst om aftenen, og det kan anbefales at tage en gåtur lang floden når det er mørkt - det er virkelig et flot syn.

AuxerreAuxerre

Byen domkirke er bestemt et besøg værd og det kan også anbefales at besøge krypten og skattekammeret. Krypten har nogle fantastiske flotte gamle fresker. Der bliver også arrangeret et lys og lydshow i kirken, og det havde været rigtig godt hvis det havde taget den halve tid, så selvom vi kunne få oversættelsen i hovedtelefoner, så var det lidt for langt.

 

Auxerre

Byen har også mange flotte blomsterbede og som det ses her så pynter det virkelig op i gadebilledet.

Som i mange franske byer kan det godt betale sig at starte opholdet med et besøg på Office de Turisme. Man kan få mange lokale brochurer som fortæller om seværdigheder i byen og den nærmeste omegn. Det gør det lidt lettere at få overblik over de muligheder der findes. Har man specielle forespørgsler kan de også hjælpe med det. Vi søgte f.eks efter en hobbyforretning og der var en rigtig stor og fin af slagsen i Auxerre, men vi havde nok aldrig fundet den selv.

 

AuxerreAuxerreAuxerre

 

AuxerreAuxerreAuxerreAuxerre

 

En flot tur som bestemt kan anbefales, og det er også muligt at lave en flere afkortelser og stadig få masser af god information om de steder man vandrer eller cykler. Vi tog det meste af turen på cykel.

Auxerre