banner

GUEDELON

GuedelonGuedelonGuedelon

 

Her bygges og leves som i det 13. århundrede. Et stykke uberørt natur, et gammelt stenbrud med masser af skov - sten og træ fra dette området  er ingredienserne til at bygge en borg med de tekniske muligheder der var i det 13. århundrede.

Alt hvad der anvendes til byggeriet fremstilles på området - lige fra tovværk, søm, mursten, tagsten, kurve, tømmer til maden der spises.

Et UTROLIG spændende sted hvor man sagtens kan få en dag til at gå.

Det er et levende museum som startede i 1997 og man regner at bygge i 25 år. Der er 35 håndværkere tilknyttet projektet og disse udskiftes løbende. Der har også været danskere tilknyttet projektet.  I starten var der behov for tilskud og støtte fra forskellige steder, men idag kører det udelukkende på indtægterne fra turisterne.

Guedelon

 

Der er naturligvis også dyr i dette lille samfund fra middelalderen. Høns, køer, heste, geder og grise - et rigtig lille landbrug som kan forsyne beboerne med lidt af hvert.

Grisene løb frit omkring, og de var rigtig søde. Særlig de små griseunger var søde, men de var svære at fange med kameraet, så snart de så skyggen af os løb de hurtig væk.

Alle dyr så ud til stortrives i dette miljø.

 

Tagsten som ligger og tørrerGuedelonsmedeværkstedet hvor de bl.a. lavede søm mens vi så påStenhuggerne i gang med at dele en sten eller at tilpasse den
GuedelonGuedelon

De store tunge sten løftes op til byggeområdet med denne kran. Når der skal løftes løber af arbejderne inde i hjulet og de store sten løftes op.

Der må også flere mænd til at løfte stenene op til muren. Det er imponerende at se på arbejdet og se de fuldstændige lige og firkantede sten - samt på det store arbejde der er i hver enkelt arbejdsproces.

 

 

Flere gange i løbet af dagen er der underholdning og det kan forståes af alle - en sød og sjov historie om at passe på en guldfisk.Broen over den tørre voldgravher brændes ler til tagsten og gulvfliser.borgen set fra bagsiden

 

Et besøg som er værd at køre efter - og det kan virkelig anbefales. Der er rigtig meget at kigge efter, og vi synes det var et godt valg at tage til Bourgogne for at se dette sted.

Der er jo også meget andet at se i regionen når man nu her alligevel.

Vi har også besluttet at vi vil besøge dette sted igen om ca 10 år, og se hvordan det ser ud til den tid.

Et lille slot i nærheden har været inspiration til denne borg, det måtte vi naturligvis også ligge tage et kig på.  Stedet hedder Chateau de Ratilly.

 

Guedelon

Som det ses på billedet er der lavet nogle gode muligheder for at gå rundt og se på arbejdet.

Nogle af de håndværkere som arbejder med byggeriet.

Der er mulighed for at se arbejdet ret tæt på, og kun der hvor det sikkerhedsmæssigt er farligt, må man ikke gå ellers er der frit slag kig at kigge både tæt på og på afstand.