banner

VEZELAY og hulen Arcy sur Cure

Første stop var i Arcy s. Cure, hvor der var en hule. Skiltet var meget stort så det var ikke til at overse. Da vi ankom var der netop gået en gruppe ind i hulen, så vi skyndte os at betale og blev fulgt ind til resten af gruppen. Vi var ikke gået glip af så meget, rundvisningen var på fransk og han  var meget svær at forstå.

Hulen var utrolig flot  - i første omgang en utrolig flot drypstenshule. Der var den ene formation flottere end den anden. Lidt længere inde i hulen var der gamle hulemalerier – nogle af dem var ret tydelige. Det var meget fascinerende at se disse gamle malerier og at tænke på at der i denne hule har levet mennesker for mange tusind år siden.

Man måtte desværre ikke fotografere inde i hulen, og indgangen ser ret så kedelig ud i forhold til hulen.

VezelayVezelay

Vézelay ligger i départementet Yonne i Bourgogne. Byen ligger på toppen af en lille klippe, og den ligger virkelig flot - selv i regnvejr.

Kirken Sainte-Marie-Madeline og den bakke som den befinder sig på, blev i 1979 udnævnt som del af verdens kulturarv af UNESCO.

Kikren er mest kendt for besidde de jordiske rester af helgeninden Maria Magdalene. Kirken af denne årsag meget anvendt som valfartsted for pilgrimme.

Byen har 492 indbyggere.

Området var virkelig smukt, selv i regnvejr. Vi ankom til byen og holdt på en stor p-plads i udkanten af byen. Selve byen var ikke ret stor, så gåturen var ikke særlig lang. Man kunne godt se at her kommer mange turister, bl.a. på antallet af restauranter og den type butikker der var. Der var også rigtig mange kunstnere. En hyggelig gåtur op til kirken, som er hovedattraktionen. En meget flot kirke, og udsigten bag ved kirken var rigtig flot.

 

VezelayVezelayVezelayVezelayVezelayVezelayVezelayVezelay, FrankrigVezelayVezelayVezelayVezelayVezelayVezelayVezelayVezelay