banner

Rochefort en Terre

Rochefort Blomsternes by Rochefort iv>
Den amerikanske maler Alfred Klots købte i 1908 byens slot/borg og forvandlede de forfaldne bygninger. Han overbeviste byens indbyggere at de skulle pynte deres gamle granit og skifferhuse med blomster, og i 1911 satte han gang i en konkurrence "Ville Fleuri", og Rochefort-en-Terre er dermed den ældste blomsterby i Frankrig. Alle der har besøgt Frankrig har formodentlig set disse skilte med blomsterbyer - Ville Fleuri - og man kan vel kun sige at det var en god ide, som mange har fået gavn af. Denne by har mange blomster, og vi blev meget imponerede over denne lille hyggelige by. Byen er på flere tidspunkter lukket for biltrafik i centrum, så man kan rigtig nyde byen.
 
Rochefort Rochefort Rochefort
Rochefort Rochefort Rochefort
 
Byen har kun ca. 645 indbyggere, så byrundturen er til at overse. Det er en malerisk lille by, og dens beliggenhed er meget idyllisk. Denne by er bestemt et besøg værd, og selvom byen ikke er ret stor, kan man sagtens bruge nogle timer.
 
Rochefort Rochefort Rochefort
Rochefort Rochefort Rochefort

 

Denne butik havde rigtig mange lækkerier, og det var bestemt ikke billigt. Vi købte et lille udvalg af småkager og schokolader, de smagte rigtig godt.

Rochefort Rochefort

Rochefort Rochefort

Den gamle vaskeplads, her er sikkert fortalt mange sjove historier i tidens løb...

 

Rochefort Rochefort Rochefort Rochefort

 

Læs mere på områdets hjemmeside: www.rochefort-en-terre.com

 

 

Denne side er lavet af basis webdesign