banner

Reims

ReimsReims

 

Byen har ca. 180.000 indbyggere, så det er en ret stor by, men den er forholdsvis nem at finde rundt i. Reims er de franske kongerkroningsby og den mest berømte er nok Karl d. 7 som blev kronet her og jomfruen fra Orleans Jeanne D´Arc overværede denne kroning. Uden hende var han nok aldrig blevet konge. Der står en statue af hende ved siden af domkirken.

Byen er blevet hårdt ramt af begge verdenskrige, men på trods af det er det en flot by og der er mange flotte steder.

Den største seværdighed i byen er domkirken - et fantastisk bygningsværk, og en seværdighed som efter min mening vil få 3 stjerner ud af 3.

 

 

Der har ligget en domkirke på dette sted fra år 401, men denne er påbegyndt at blive bygget i år 1211, og det tog ca. 100 år at bygge den.  Kirken har anvendt til kroninger fra middelalderen og til år 1825 da Karl d. 10 blev kronet. Skaderne fra 1. verdenskring er først fuldt restaureret i 1996. Alene på vestfacaden er der over 2.300 figurer, og hvor mange der ialt både indenfor og udenfor, ja det er sikkert over 10.000.

 

ReimsReims

 

 

ReimsReimsReimsReims

 

ReimsReimsReims

Et par indtryk af turen rundt i byen - der er mange flere, men vi nåede ikke hele byen, resten har vi tilgode til en anden gang.

 

Fort de la Pompelle

ReimsReimsReims

En fin udstilling som godt nok handler om krig, men den er ikke særlig dyster men har en masse uniformer og hjelme. Udstillingerne er i det gamle fort.

En lidt anderledes udstilling, og bestem værd at besøge.

Reims

 

 

Cryproportique gallo-romain

ReimsReimsReims

En lidt makaber udstilling, men et flot bygningsværk, og når man tænker på hvor gammelt det er, så bliver man lidt imponeret. Der er gratis adgang og selvom kun 1/3 er udgravet så er det værd at besøge.

 

Denne side er lavet af basis webdesign