banner

Gien

En by med ca. 15.000 indbyggere og den ligger lige ned til Loire floden.  Gien er bl.a. kendt for Gien porcelæn som man købe mange steder. En hyggelig by med en pæn gågade, og masser af restauranter ned til floden.

 

Slottet indeholder et jagtmuseum som sikkert er spændende hvis man interesserer sig for jagt. Vi valgte dog blot at nyde slottet udefra.

Fra sydsiden på floden får man det flotteste billede af byen med den gamle bro foran og slottet i baggrunden.

Gien

Gien                                                            Gien

Turen op til slottet og ned til byen igen er en flot gåtur.

Undervejs er der flere ting at nyde. Udsigten over floden eller byens tage er rigtig flot, og der er masser af blomster undervejs.

Der er 3 forskellige steder at gå op og ned.

Kirken ligger lige ved siden af slottet.

 

GienGien

Området er præget af Jeanne d`Arc og hendes færden. Kirken i Gien er også opkaldt efter hende. De meste af kirken er ret nyt, kun tårnet er det orignale fra det 15. århundrede, resten er bygget genopbygget i 1954.

Det er en smuk kirke med en speciel stemning og selv om kirken er ret mørk, så er lyset i kirken meget flot.

 

Giens omegn

Tæt på Gien ligger byen Briare. Det specielle ved denne by er den kanal over floden Loire.

Vi ankom til byen fra sydsiden, der var ingen p-plads men et stykke med grus kunne gøre det ud for det samme. Der er bedre parkering hvis man tager nordsiden.

Til gengæld tog vi hele turen over kanalen - til fods på den gangsti der er på begge sider.

Gien GienGienGien

Kanalbroen er 662 meter lang og 11 meter bred. Den blev bygget fra 1890 - 1896. Tidligere var det en vigtig transportvej for varer, idag er det mest turister der fragtes frem og til bage over Loire floden.

Et rigtig flot sted, og en lidt speciel oplevelse, det er ikke så tit at man ser 2 vandveje krydse hinadnen på denne måde.  Stedet har også 2 stjerner i vores Michelin guide, så det er en omvej værd.

 

Landsbyen er kendt for sit Chateau des Pécheurs, slottet er bygget i det 17 århundrede og indeholder et museum for ferskvand fiskeri.

Vi så blot slottet udefra og gik en tur rundt i slotshaven. Slottet har en flot køkkenhaven med både blomster og grøntsager blandet sammen, og slottet ligger utrolig flot ned til en ret stor sø.

GienGienGien

Denne side side er lavet af basis webdesign