banner

Verdun

 

Byen ligger strategisk ved udmundingen af floden Meuse og nær grænsen, og den har har gennem århundrederne være fanget i utallige krige.

I 1916 blev Verdun symbol på fransk modstand, da mere end 400.000 franskmænd døde under forsvaret af fæstningen.

Vi boede på en campingplads i byens udkant og vi udforskede byen på cykel. En god måde når man gerne vil se en del, uden at skulle gå alt for mange kilometre.

Verdun

I byen udkant er der del store hvide statuer af forskellige historiske personer - det er et rigtig flot syn med de hvide statuer, de mange blomster og de gamle mure som baggrund.

Verdun er en flot by, særlig langs floden er der mange flotte steder. Inde ved gågaden er der et flot monument med små springvang hele vejen fra floden og op til monumentet.

VerdunVerdun
VerdunVerdun
VerdunVerdun
Byens citadel er et ret særpræget turist attraktion - i starten er der nogle flotte vægmalerier som giver indtryk at en gammel butiksarkade.

Nogle få af vinduerne og butikkerne er ægte nok.

Turen rundt i citadellet er på en slags togvogn hvor man køres rundt i citadellet og får fortalt historien om citadellet og det beboere i første verdenskrig. Det er lavet ret flot med 3D film og flere kulisser i gangene. Ikke det mest informative om kringen men en ok oplevelse.

Verdun
Verdun  
 

 

Denne side er lavet af basis webdesign