banner

Verdun`s omegn

Verdun og omegnen vil altid være forbundet med rædslerne i 1916-17. Slagmarkerne i Verdun ligger nord for byen, på begge bredder af floden Meuse. De fleste landsbyer i området blev jævnet med jorden, og der er ikke meget andet tilbage end skyttegrave og nogle fæstninger. Flere steder ses et byskilt, men byen er væk. Skyttegravene kan godt give kuldegysninger ved tanken om hvad der er sket på netop disse steder, og når man så læser at 8 millioner mennesker døde i krigen, ja så bliver det ikke nemmere at forstå.  Der er en speciel stemning på disse steder, og alle monumenter er placeret i begivenhedernes centrum

Der er mange ting at se på, og vi havde udvalgt det vi synes var mest spændende. Vi brugte i alt 2 dage til at se byen Verdun og dens omgivelser. Det var meget passende for os, og vi have ingen hastværk men brugte den tid vi havde lyst til hvert sted. Afstanden er ikke ret stor mellem monumenterne.

Landskabet er fyldt med dystre mindeparker, og særlig Ossuaire de Douaumont, hvor de de uidentificerede rester af 130.000 franske og tyske soldater fra 1. verdenskrig er begravet, er et besøg værd.

 

Her vises et billedshow på ca 20 min. Meget informativ og er værd at se.

memorial og kirkegården - Ossuaire de Douaumont ved Verdunkirkegården ved - Ossuaire de Douaumont ved Verdun memorial fra 1. verdenskrig - Ossuaire de Douaumont ved Verdunmemorial fra 1. verdenskrig - Ossuaire de Douaumont ved Verdun
 

Tranchée des Baïonnettes/ Bajonetgravene

Verdun

 

Verdun

Verdun

Butte de montfaucon

Monumentet for amerikanske soldater - imponerende, højt og flot. Man kan også komme op i tårnet, ca 230 trin. Lige bag monumentet lå ruinerne af landsbyens gamle kirke. Resten af landsbyen er flyttet et par hundrede meter mod vest.

Verdun

 

 

Fort Deuamont.

Et af de bedste oplevelser på turen. Vi fik en dansk beskrivelse og på turen rundt i det gamle fort blev historien levendegjort.  Et bestemt en besøg værd - vi synes det var et af de bedste.

 

VerdunVerdun

VerdunVerdun

      undervejs kom vi forbi utallige skyttegrave - VerdunVerdun

 

Der er mange flere ting at se - disse ting var dem vi valgte at se nærmere på. Køreturen rundt i området giver et indtryk af krigens skueplads, og det er sig selv en køretur værd.

1. verdenskrig bliver til lidt mere end en fjern historie efter et besøg i dette område.

 

Denne side er lavet af basis webdesign