banner

Avranches

Avranches

 

En by med ca.8.600 indbyggere. Byen ligger højt oppe og med nogle fantastiske udsigter.

 

 

Avranches

I byens park er det ikke så meget parken der er attraktionen, men mere udsigten over bugten og man kan se Mont-St-Michel i baggrunden.

Parken er ikke ret stor, og man kan fint parkere i centrum og gå hen til parken. Vi var på vej til Mont-St-Michel og vi kom primært for at se udsigten,

Avranches
Avranches
Avranches

Kirken i byen har visse ligheder med Notre Dame i Paris når man ser på facaden udefra.

Avrancthes har været religiøs centrum siden 500-tallet og er sidste stop for besøgende til klosteret på Mont St. Michel.

 

Oprindelsen til det berømte kloster er en vision, som biskoppen af Avranches, Aubert, havde. En nat i 708 bød ærkeenglen Mikal ham at bygge en kirke på den nærliggende ø. Og sikken et held for os at han adlød, for det er et helt specielt sted der blev skabt på Mont-St-Michel. Auberts kranium med fingertykke hul, englen lavede i det kan ses i St. Gervais kirkens skatkammer i Avranches.

Avranches
Avranches
Avranches
Et flot kirke med spændende detaljer.
Avranches
Byen har et meget overskueligt centrum og her er ret hyggeligt. Det kan bestemt anbefales at tage en lille tur rundt i byen og kommer vi forbi byen igen kan vi sagtens bruge et par timer her, men idag går turen hastig videre mod Mont-St-Michel hvor vi idag skal se klosterøen fra sen eftermiddag til det bliver mørkt.
Avranches
Avranches
AvranchesAvranches

 

 

 

 

Denne side er lavet af basis webdesign