banner

Panorama over havnefronten i Barfleur

Barfleur

I den franske bog om de smukkeste landsbyer i Frankrig er denne by med som den eneste i Manche området. Det er en lille flot by og der masser af mennesker.

Byen har ca 600 indbyggere og det meste af byens liv foregår langs havnefronten.

   
Barfleur
Efter at have fundet en p-plads til bilen gik vi ned tl havnen, og vi blev mødt af dette syn. Det så rigtig flot ud, og vi glædede os til at se mere at denne lille kønne by.
På havnefronten var de ved at gøre klar til et arrangement i weekenden og desværre var der et stort hvidt telt og nogle tivoli vogne som ødelagde lidt af stemningen, men en lille bod med masser af frisk frugt, det er altid plads til - og det så frisk og lækkert ud. Barfleur
Barfleur
Et blik ud over havnen så længe der stadig var vand i havnen og et kig ud over byen set fra den anden side.
 
Barfleur
Kirken Saint Nikolas ligger smukt placeret for enden af havnefronten. Det er en gammel kirke fra det 17. århundrede og selvom den er ret mørk er det en flot kirke. Særlig altertavlen med det lys der er giver det et speciel stemning. Når man træder ind i kirken ser man straks dette gyldne motiv som står meget synlig i forhold til de grå granitsten.
BarfleurBarfleur
Barfleur

På den anden side af kirken var der en flot udsigt over bugten og op til fyrtårnet Gatteville le Phare.

Et helt andet indtryk end havnefronten på den anden side.

Ved molen var der en stor sten med en mindeplade om der var fra denne havn i 1066 var sejlet et skib fra Barfleur med Wilhelm Eroberen til England for at erobre landet. Styrmanden fra dette skib kom fra Barfleur. Oogså at Richard Løvehjerte sejlede til England fra denne havn, for at lade sig krone i England - dette foregik i 1194 Barfleur
   
Et par indtryk af gaderne lidt væk fra havnefronten. Der er hyggelige smalle gader i byen, men det er havnefronten der gør byen speciel.
Barfleur
Barfleur

 

Et vue ud over havnen da vandet er ved at forlade havnen. Der er stor forskel på tidevandet på denne egn og det giver store forskelle i udtrykket om der er ebbe eller flod.

Barfleur
Barfleur

 

 

 

Denne side er lavet af basis webdesign