banner

Cherbourg

Byen har 28.000 indbyggere i centrum, men nærmer sig de 100.000 når man tager forstæderne med, så det er en ret stor by, men den er nu nem nok at finde rundt i.

 

Vi startede med at besøge La Cite de la Mer, som er et sted med maritime oplevelser af forskelligt art og opdelt i 3 hovedområder.

1. Udstilling med aquarier, historier, gamle maskiner m.m.

2. En stor atomubåd som man vandre rundt i.

3. En ekspedition/opdagelses rejse med ubåd.

Det var på dette sted man i gamle dage rejste afsted til Amerie, og det kan da også ses flere steder. Indgangshallen er utrolig flot og imponrende- I hallen var der også udstillet nogle fantasifulde undervandsbåde. De har sikkert været i brug, men det er et par dage siden....

Cherbourg
Cherbourg Cherbourg
Cherbourg Det var via denne landgangsbro man i gamle dage gik ombord på skibene til USA.

Den ene af de dele - en spændende tur gennem en stor atom-ubåd.

Båden blev bygget i 1964 og søsat i 1967, den er 128 m lang, 10,6 meter bred og 10 meter høj og vejer 8000 ton. Båden blev desarmeret i 1991 og har siden 2002 været tilgængelig for offentligheden. Ved indgangen til ubåden fik vi udleveret et håndholdt apparat hvor man kan høre om alt i ubåden. Der var numre rundt omkring i ubåden og så skal man bare taste nummeret og høre om det sted hvor man står.

En spændende tur rundt i en stor ubåd. Der er virkelig meget teknik og småt med pladsen flere steder, men en god oplevelse.

Cherbourg
Cherbourg
Cherbourg
Cherbourg Cherbourg

 

På områdets udendørs areal var der en flot udsigt over havnen og byen og den store afgangshal var med til at give en speciel stemning.

 

I del 2 - aquariet m.m. var lidt skuffende, Vi havde forventet lidt større aquarier, der var mange små og der var da også nogle flotte nogle. Det ene aquarie var 3 etager høj og det var også det flotteste. Der var masser af andet udstyr, plancher og små videofilm man kunne se, og hvis man har lyst til det kan man sagtens bruge mange timer.

Del 3. Ekspeditionen / opdagelsesrejsen var lidt speciel, og nok egentlig mest for børn, dog ikke de helt små. Vi blev guides rundt i små rum, og nogle gange så vi en film, andre gange var bygget op som en del af en ubåd, og så skulle vi lære forskellige ting - bl.a. at signalere med fingrende.

Det mest imponerende ved denne tur var afslutningen, der blev vist en film om denne succesfulde opdagelsesrejse, og skuespillerne i filmen var vores hold. Vi var simpelthen blevet filmet undervejs og det var rigtig godt lavet.

Cherbourg

 

La Cite da la Mer kan godt anbefales, og særligt hvis man har børn mellem 7 og 14 vil jeg tro at det ville være rigtig spændende for dem, men for os 2 voksne var det også et besøg værd. Vi gik bare lidt hurtig igennem de ting vi synes for kedelige.

Resten af byen har også en del at byde på. Vi har ganske givet ikke set det hele, men gik en tur rundt i byen og er en hyggelig ny.

Vi parkede ned ved havnen, og der var et flot udsyn over til en gammel kirke.

Denne kirke er et besøg værd, en kirke med mange smukke detaljer.

Cherbourg
CherbourgCherbourgCherbourg

 

I området ude foran kirken og langs med vejen, var der utrolig mange flotte blomster, Et meget flot område.

 

Cherbourg Cherbourg
CherbourgCherbourgCherbourg
   
Cherbourg Cherbourg
Turen rundt i byen bød på mange hyggelige steder, hyggelige fortovsrestauranter, gamle huse og flere spændende butikker, Når man kom et stykke ned af gaderne kom man ud til havnen igen, og her var der en flot udsigt over havnen og et helt andet miljø end gaderne lægere inde i byen. Cherbourg
Cherbourg

For at beskytte byen mod stormene fra havet blev der bygget nogle gigantiske forsvarsværker. De kan ses på lang afstand og de har haft den ønskede effekt, helt fra Napoleons tid som indvidede havnen som krigshavn i 1858.

Det tog 75 år at bygge disse, da de konstant blev ødelagt af havet. Det blev færdig i 1853 og 1869 kom de første oceandampere til havnen i Cherbourg.

 

Cherbourg ligger utrolig flot , og når man kommer kørende fra vest og ind mod byen kan man se disse herlige udsigter. Man skal dog bevæge sig op på de lidt mindre veje for at få disse udsigter.

 

Cherbourg Cherbourg'
   
   

 

 

 

Denne side er lavet af basis webdesign