banner

Honfleurden gamle havn - mange af husene er beklædt med skiffer

 

Honfleur har 8.300 indbyggere - byen har 2 stjerner i Michelins grønne guide ( er en omvej værd) Der er mange seværdigheder i byen.

Vieux Bassin (det gamle bassin, nu lystbådehavn) er omgivet af maleriske huse med skifferbeklædning på tage og facaderne.

 

 

- en charmerende by med en speciel atmosfære, men sikkert også mange mennesker i højsæconnen - masser af blomster.

 

rundkørsel ved indgang til byen

Som mange steder i Frankrig er der gjort meget ud af rundkørslerne.

Den gamle havnudsigt fra restaurant udover den gamle havn

 

Der er store højdeforskelle i byen - billedet med udsigten over havnen er på den anden side af de huse man ser på de første billeder. Billedet er taget fra en cafe på gadeplan til den ene side og som det kan ses et par etager højere op til den anden siden.

 

den gamle byporten af de smalle gade med masser af turistbutikkergamle bindingsværkshuse
- La Lieutenance, bolig for Kongens Løjtnant som var Honfleurs guvenør. De næste 2 billeder er motiver fra de hyggelige og smalle gader i byen - ren idyl, selv i gråvejr.
farverigt bindingsværkHonfleur - kunsternes by
 
Byens gamle trækirke

 

- kirken Ste-Catherine, trækirke med skiffertag. Inde i denne særprægede kirke kan man se det solide tømmerarbejde, som skibstømrene fra flådens værft i Honfleur lavede i slutningen af det 15. årh.

Le vieux bassin - det gamle havnebassin er helt klart et af byens topsteder.

En rigtig flot kulisse med de flotte gamle huse med de mange forskellige farver, Her er masser af cafeer hvor man kan sidde og nyde udsigten.

den gamle havn - mange af husene er beklædt med skiffer
   
udsigt over byen

 

På vej ud af byen kom vi forbi dette udsigtpunkt og der er et virkelig flot udsigt over byen - meget flottere en man se på billedet.

 

Denne side er lavet af basis webdesign