banner

Paris langs Seinen

 

Man kan skrive en masse om Paris, det er en fantastisk by. Vi har dog kun oplevet en lille del af byen. Vi tilbragte ca 10 timer i byen, og valgte at tage båden på Seinen og så stå af forskellige steder. Derfor har vi mest set Paris set fra Seinen og de seværdigheder som liger i nærheden.

I stedet for en masse ord, vil jeg vise med nogle billeder hvad vi så den dag i Paris.

ParisParis

Byen er flot set fra Seinen og her ses et par af de flotte motiver vi så undervejs.

 

Notre Dame i ParisParisInde i Notre Dame kirken
Paris

Et flot og kendt view over Notre Dame. Det var noget af første vi så da vi kom gående fra banegården. Det er et smukt syn og vi sad på en cafe - en båd på floden - og nød udsigten til kirken. Notre Dame er en flot kirke, som andre store flotte kirker, men det er ikke den flotteste vi har set. Vi så først kirken på vej tilbage, så vi var måske en smule for trætte til rigtig at nyde det.

 

ParisEifeltårnet Paris

Eiffeltårnet ParisEiffeltårnet Paris

Eiffeltårnet ParisEiffeltårnet PArisEifeltårnet Paris

 

Et andet kendt syn i Paris er Eiffeltårnet - nok det flest folk forbinder med Paris. Det er et imponerende syn. Vi var ikke oppe i tårnet - der var rigtig mange mennesker - men nød synet nede fra, og det var imponerende at se på. Vi kunne sagtens have brugt mere tid, men vi skulle jo videre....

 

ParisParis

Lige i nærheden af Eiffeltårnet lå disse nyere højhuse - et flot syn

 

ParisParis

Et pariser i Paris - det måtte jo være et sådan i denne by. Om det har fået navnet pga byen vides ikke, men det kunne da godt være. Her lå også den ene af triumfbuen - ikke den største og mest kendte, men flot det var den da, og med Louvre i baggrunden bliver udsigten jo ikke ringere af.

Et utroligt flot sted, med masser af mennesker. Lige meget hvilket vej man kiggede var der noget andet og flot at se på.

 

Louvre ParisLouvre Paris
Jeg havde glædet mig meget til at se Louvre og glaspyramiden, og jeg blev ikke skuffet. Det var et meget meget flot sted, og kombinationen af det gamle museum og glaspyramiden synes jeg var utrolig flot. Springvandet og de de store vandbassiner gav også deres bidrag til at gøre denne plads til noget helt specielt. Vi besøgte ikke Louvre, det må blive en anden gang. Efter min mening et sted man ikke må gå glip af hvis man er i Paris.
Paris
Louvre set fra den anden side af floden.
 
Lidt flere indtryk af byen set fra Seinen
ParisParisParis
ParisParis
ParisParis
ParisParis
Bare et par af de cafeer der er i Paris, nogle af dem ligger rigtig godt, og andre er virkelig fortovscafeer med trafikken larmende forbi lige ved siden af bordene.
ParisParis
På Concorde pladsen som vi så ofte har set i Tour de France var der meget flot og det er en rigtig stor plads, meget større end jeg havde troet. Det mest imponerende synes jeg var de 2 springvand - der var så mange detajler at se på at det var svært at løsrive mig og komme videre.
Paris

På broerne var der også rigtig mange figurer, og det ene sted var flottere end det andet.

Alt i alt en spændende dag hvor vi så mange spændende ting. Så vi var godt trætte da vi satte i toget og skulle hjem på campingpladsen. Vi kørte en ca 1,5 time med toget så var vi i Gien og derfra gik turen direkte hjem på pladsen i Sully sur Loire.

 

 

Denne side er lavet af basis webdesign