banner

Somme området

Somme - 1.verdenskrig tour

Peronne

En tur på slagmarkerne i Somme.
Turen startede på Office de turisme i Peronne, hvor vi fik forskellig brochuremateriale. Byen Peronne var en hyggelig lille by, vi gik en kort tur i byens centrum, og som mange franske byer var der blomster overtalt.
Peronne - kig ned på borgmesterkontoret springvand foran rådhuset i Peronne kirke i Peronne
1. verdenskrig museum gade i Peronne
 

Rancourt

Rancourt er en fransk kirkegaard fra 1. verdenskrig. Her ligger faldne franske soldater fra slaget i Somme. Inde i kirken kan man se og læse om slaget - via fotos og plancher.
kirken i Rancourt kirkegården i Rancourt gravsted for en fransk soldat
 

Bombekrater - La Boiselle

Det eneste bombekrater som er tilgængelig for publikum. Krateret er 100 m i diameter og 30 m dybt. Krateret stammer fra en eksplosionsserie fra 1. juli 1916 som begyndte her kl. 0728 og markerede begyndelsen til slaget i Somme.
forberedelse af sprængningenbombekrateret på toppen af krateret
 

Beaumont-Hamel og Ulster tower

Beaumont-Hamel indeholder mindesmærke for New Foundland og et netværk af bevarede skyttegrave. En speciel fornemmelse af vandre rundt i skyttegravene - alene tanken om hvad der er foregået i disse områder giver en kuldegysninger....

Ulster tower er bygget i 1921 - en kopi af et tårn i nærheden af Belfast - træningsområdet for 36. division. Ved siden af tårnet er der lille udmærket cafe - en af de få vi så i området.

mindesmærket i Beuamont-Hamel skyttegravene Ulster Tower
 

på rundturen........

Alene naturen i området er en køretur værd.......
Somme Somme
 

Thiepval

Den britiske regering besluttede i 1932 at bygge et stort mindesmærke for slagene i Somme. Dette franke-engelske mindesmærke kan ses på flere kilometers afstand - et imponerende mindesmærke. Stedet indeholder tavler med navne på 73.367 britiske og sydafrikanske savnede soldater, som er faldet mellem juli 1915 og marts 1917. Navnene er graveret på de 16 søjler som bærer bygningsværket. Tårnet er 45 m højt.
På området findes også en ret stor udstilling som fortæller om Somme slaget både i film og billeder. Der er også en lille butik, hvor man kan købe alt muligt der relaterer til 1. verdenskrig.
Thiepval Thiepval
ThiepvalThiepval
 

Albert

Vi afsluttede turen i Albert, hvor vi så kirken. Et imponerende syn - både udvendig og indvendig. Byen havde flere spændende bygninger, og måske besøger vi byen igen en anden gang.
Albert Albert
Albert Albert
 
 
Denne side er lavet af basis webdesign