banner

Frantiskovy Lazne

 

Tæt på den tyske grænse og ved byen Cheb ligger byen Frantiskovy Lazne, den mindste af de 3 kendte kurbyer i Bøhmen. Byen har flere kilder og det kan anbefales at købe en lille kande som man kan drikke af når man kommer forbi kilderne. Kilderne har meget forskellig smag, og mange af dem er bestemt ikke hvad jeg vil kalde dejlig kildevand.

Glauber kilderne er opkaldt efter apotekeren  Johan Rudolf Glauber, der opdagede dette mineralsalts virkning som afføringsmiddel. Smagen på disse glauber kilder er alt andet end god, og skulle jeg komme forbi disse kilde igen, ja så smager jeg ikke af dem.

Frantiskovny Lazne
Frantiskovny Lazne

Kilderne i Frantiskovy Lazne siges at virke mod underlivsproblemer og barnløshed. Blot at røre den lille figur Frantisek skulle gavnligt for frugtbarheden, om man tror på denne effekt, det må vist være op til folk selv.............

Kilderne ligger spredt rundt omkring i byen.

Byen er ikke ret stor, men det er en hyggelig by og kurcentrum er til at overskue.

Byen ligger i et skovområde - 450 meter over havet - luften er frisk og ren. Man behøver ikke at være på kur for at nyde byen.

Byen har masser af flotte gamle bygninger og når man vandrer rundt i byen er det en god ide at lægge mærke til alle de detaljer der på bygningerne.

Man kan også nemt forestille sig selv i anden tid, med store kjoler, hestevogne og elegante bygninger....

Frantiskovny Lazne
Frantiskovny Lazne

Byen har også en dejlig kurpark, hvor man kan gå tur eller blot sidde på bænken og nyde det.

Vi besøgte byen i påsken, og tjekkerne gør meget ud af påsken, overalt kunne man købe flotte håndlavede æg. Selvom kur-sæsonnen først starter til maj, så var der ret så mange mennesker og butikker og cafeer havde åben - påske eller ej. .

Frantiskovny Lazne
Frantiskovny Lazne
Der skulle være 24 kilder ialt i byen, så mange fandt vi ikke, men hvis man søger meget godt kan man sikkert finde dem alle. Når aftenen falder på og gadelysene tændes, så er byen også velegnet til en gåtur, det giver en speciel hygge når lysene begynder at tændes.

 

Vi havde et helt fantastisk vejr sol og varme - ca. 15 grader og solen skinnede fra en næsten skyfri himmel. Med et sådan vejr præsenterer byen sig fra sin bedste side.

Frantiskovny Lazne
Frantiskovny Lazne  
Frantiskovny Lazne Frantiskovny Lazne
Frantiskovny Lazne  
Frantiskovny Lazne  
Der er flere gode restauranter i byen, vi besøgte i hvert fald et par stykker, men der er specielt en der bør nævnes og den hedder Amerika. Restauranten ligger lidt ude for selve byen i det område der kaldes Amerika, og den ligger også tæt på campingpladsen Jadran. Frantiskovny Lazne