banner

Karlovy Vary

karlovy vary
karlovy vary

Den mest berømte af kurbyerne er uden tvivl Karlovy Vary.  Kurbyen ligger utrolig smuk og der er mange turister i byen.  Byen er også kendt under navnet Karlsbad - det gamle tyske navn for byen

Vi besøgte byen i april 2007 og foråret var godt igang. Vejret var smukt og solen skinnede,  byen viste sig fra sin bedste side.

karlovy vary

karlovy vary
Kurbyen ligger i en dal og Tepla floden løber igennem dalen.  Byen er meget eksklusiv og et yndet turistmål, og ikke uden grund, byen er meget smuk og man føler sig hensat til en svunden tid.  Byens storhedstid var 1700-1800 tallet og var berømt i den europæiske kulturelite.
Behandlingen i Karlovy Vary består normalt blot i at drikke den foreskrevne mængde af det mineralholdige vand, der springer fra de underjordiske kilder i 2-2 1/2 kilometers dybde. Temperaturen i kilderne varierer fra 41 -72 grader.  De fleste af kilderne smager ikke særlig godt. Vandet indeholder op til ca 40 forskellige virksomme mineralske salte.

I gamle dage skulle kurgæsterne ligge ca 10 timer i vandet pr dag, i dag ordinerer man ca. 60 glas om dagen i stedet for. Jeg synes det var sjovt at smage kilderne, men at drikke så mange glas om dagen af det salte vand, det vil ikke være særligt sjovt.

karlovy vary
karlovy vary
karlovy vary
karlovy vary
karlovy varykarlovy vary
karlovy vary
karlovy vary

 

karlovy varykarlovy vary

 

Ved det store GRAND PUPP hotel er der mulighed for at tage en skinnebus op til toppen. Der er mulighed for at stå af på midtvejen og igen på toppen. Stationen midtpå giver mulighed for at vandre på nogle stier med fantastiske udsigter over byen. Man kan også gå fra toppen, men stierne var ret smalle og vi valgte den lidt lettere løsning fra mellemstationen. Det var rigtig flot gåtur, og stierne førte til flotte udsigtsteder og flere restauranter.

karlovy varykarlovy vary