banner

Kutna Hora - en seværdighed fra Unesco`s liste

Kutna Hora

På Turistbureauet hænger dette billede som giver et ganske udmærket overblik over byens seværdigheder.

Kutna Hora er en lille perle, den er charmerende og ligger smukt i landskabet.

Hele den gamle bykerne er på Unesco liste og der er bestemt også noget at kigge på. Et af højdepuntkerne var helt klart den flotte gotiske katedral - Skt. Barbara Katedral. Kirken ligger på et højdedrag i udkanten af byen. Det er af de mest spændende og særprægede kirker i Tjekkiet. Kirken er bygget fra 1388 til 1558 mens byen var rig på sølv fra minerne i byen, men kirken blev først færdig mellem 1884 og 1905.

Turen op til kirken er rigtig flot, på den ene side ligger det tidligere Jesuiterkollegium (opført 1667-1700) og på terassemuren står der 11 helgenstauer.

Kutna Hora Kutna Hora
Kutna Hora Kutna Hora
Kirken er utrolig smuk indenfor, vinduerne er ikke mosaik, men motiverne er malet på. Kirken rummer flere henvisninger til byens tidligere hovederhverv, bl.a. kalkmalerier, hvis motiver spænder fra brydning af malm i minerne til selve møntprægningen. Det var i denne by at "groschen" blev præget.
Kutna HoraKutna HoraKutna HoraKutna Hora
   
Kutna HoraKutna HoraKutna Hora
Det er en fornøjelse at gå en tur i byen, her er smalle krogede gader, bygninger med masser af udsmykning, butikker og cafeer der oser af stemning. Nogle gange fornemmer man sig hensat til en anden tid, Man kan meget nemt få nogle timer til at gå her i byen, og hvis man parkerer et sted med parkometer, så husk at sætte tid nok af til kunne gå rundt og nyde byen.
Kutna HoraKutna HoraKutna Hora
   
Kutna Hora Byen torv med de gamle huse og her er flere cafeer så man kan sidde og nyde livet på torvet og de flotte bygninger. Byens turistkontor ligger også på dette torv.