banner

Tjekkiet

For mange år siden - før vi begyndte at campere - var vi i Tjekkiet flere gange. Det er et dejligt land, og vi besluttede at nu var det tid til at besøge dette land  igen og denne gang med campingvognen.

Vores mål med turen i foråret 2007 var et besøg i det nordlige Tjekkiet ( besøge de vigtigste kurbyer ) og et genbesøg i den lille tjekkiske by Cesky Krumlov.

Vi startede hjemmefra tidlig skærtorsdag morgen. Turen gennem Tyskland gik fint, der var lidt kø, men ikke mere end vi nåede til vores første mål ved 19 tiden om aftenen.

Målen var campingpladsen Jadran ( en campingcheque plads ved byen Frantiskovy Lazne). Mange tjekkiske campingpladser åbner først til maj, så udvalget er ikke så stort, men her i området har vi kendskab til et par pladser der er åbne her i begyndelsen af april.

I det vestlige Bøhmen vil vi besøge de 3 største kurbyer, Karlovy Vary, Frantiskovy Lazne og Marianske Lazne, byen Cheb og se et naturområde kaldet SOOS  - lige nord for Frantiskovy Lazne.

Derefter gik turen sydpå til Cesky Krumlov. Desværre var problemet med campingpladsen lige så stort dernede (de fleste åbner først til maj), men vi fandt en plads i Ceske Budejovice der har helårsåbent.

Tjekkiet er et dejligt land med masser at se på og en flot natur, og der vrimler med restauranter og pensioner. Maden er som regel typisk bøhmisk ( ofte ret fed mad, og masser af det) og mange steder er det rigtig billigt at gå på restaurant. Vi kan dog anbefale at hvis skal på camping til Tjekkiet, så vælg perioden maj-september, det gør tingene meget lettere.


Vi har besøgt Tjekkiet igen i 2009, denne gang gik turen til Prag. I Prag boede vi på Triocamp Prag ca 10 km udenfor Prags centrum.

venlig hilsen

Grethe og Christian Boisen

 Karovy Vary